Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Forbud mot banning på puben

I Norge skal det som kjent bli forbudt å ta seg en røyk over halvliteren på puben. I pubenes hjemland Storbritannia går man ett skritt videre, og vurderer forbud mot banning over pinten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ideen kommer ikke fra geskjeftige politikere eller byråkrater i London, men fra den store vertshuskjeden J. D. Wetherspoon. Kjeden har allerede innført forbud mot hunder og høy jukeboks-musikk på sine om lag 600 puber rundt om i Storbritannia.

- Mange av oss mumler nok av og til ett og annet kraftuttrykk, uten at vi plager andre. Men det kan være svært irriterende å sitte ved nabobordet til folk som kommer med eder og forbannelser i hver eneste setning de gir fra seg, sier kjedens grunnlegger Tim Martin.

- Vi vil derfor med den aller største respekt be folk om bokstavelig talt å passe kjeften sin, sier Martin til London-avisen Daily Telegraph. Han tilføyer at det kan bli aktuelt å trykke en advarsel mot høylydt banning på ølbrikker, menyer og reklamemateriale på pubene.

Wetherspoon-kjeden er på ingen måte kjent som noen gledesdrepere. Tvert om har den gått i spissen for en vellykket kampanje for å få fjernet det eldgamle forbudet mot at barn får være med foreldre på puben.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media