Forbud mot bruk av rutsjebane

DBE har i ettermiddag nedlagt midlertidig forbud mot bruk av lekeapparatet som førte til at en fire år gammel gutt ble kvalt tidligere denne uka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ulykken skjedde tirsdag denne uka i Solveien Barnepark i Oslo. Gutten var kledt i en anorakk og lekte på sklia. En snor hektet seg fast i lekeapparatet og gutten ble kvalt. Han døde dagen etter på Ullevål universitetssykehus.

Direktoratet for brann- og elsikkerhet (DBE) har nedlagt midlertidig forbud mot bruk av det aktuelle lekeapparatet i Solveien Barnepark. Vedtaket er fattet med hjemmel i produktkontrolloven.

Det er Bydel Ekeberg-Bekkelaget som er ansvarlig for lekeapparatet og de er nå pålagt å sikre det slik at ikke andre barn leker på det. Dette gjelder ikke bare i barneparkens åpningstid, men også ellers i døgnet.

Bydelen Ekeberg-Bekkelaget må treffe tiltak for å sikre at rutsjebanen ikke på noe tidspunkt blir brukt, heter det brevt som ble sendt fra DBE til bydelen i dag.

- Bydelen må sikre seg at ingen kan bruke produktet på noen som helst må måte, sier fagsjef Anne-Wenche Eriksen i DBE til Dagbladet.no.