Forbud mot håndholdte mobiltelefoner i bil

Nå blir det forbud mot å bruke håndholdte mobiltelefoner i bil. Sjåfører må bruke ekstra utstyr som gjør det mulig å ha begge hendene på rattet dersom de skal snakke i telefon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det mener flertallet i samferdselskomiteen som avga sin innstilling i dag. Med unntak av Fremskrittspartiet, støtter samtlige partier dette forbudet.

Flertallet, alle partier unntatt Høyre og Frp, vil i tillegg forby bruk av alt elektronisk utstyr som kan forstyrre bilføreren. Hva slags utstyr dette skal være, vil det være opp til Samferdsesdepartementet å avgjøre gjennom forskrifter.

Det nye lovforbudet skal virke fra Odelstinget vedtar det 30. november. Det betyr at mens juleklokker vil kime hele adventstiden, kan politiet ilegge bilførere bøter om de ringer med sin håndholdte mobiltelefon fra 1. desember.

- Jeg er sterkt uenig med flertallets syn. Et slikt forbud vil ramme en rekke næringer som bruker biltransport og der førerne ofte skifter biler. Det dreier seg for eksempel om drosjenæringen og lastebiltransporten, sier saksordfører Thore A. Nistad (Frp).

(NTB)