Forbud mot lettkledde damer

De grønnkledde guttene i stabskompaniet i Rusta leir i Målselv i Indre Troms har fått forbud mot å henge opp bilder av lettkledde damer på veggene i stabsbrakka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge forskriftene for indretjeneste i logistikkbataljonen, som stabskompaniet er underlagt, måtte bildene tidligere være innenfor «Vi Menn-standarden». Men nå er alle typer bilder av lettkledde damer forbudt, skriver Nordlys.

Det er kaptein Cathrine Lie Tunes (36) som har innført forbud mot de lettkledde damene på brakka.

- Lar vi soldatene henge opp plakater med «Vi Menn-standard», vil det snart komme opp andre bilder av grovere sort. Dette er til sjenanse for meg og mine kolleger, og jeg tror heller ikke at alle soldatene setter så stor pris på plakatene. For øvrig er det ikke kvinnevennlig at det henger slike plakater på kaserna, med tanke på ønsket om å rekruttere kvinner til Forsvaret, sier kaptein Tunes til Forsvarets Forum.

Hun har imidlertid gitt soldatene lov til å ha de bladene de ønsker i skapet for lesing på fritiden.

Tunes sier til Nordlys at det ikke har vært sterke reaksjoner på forbudet. Av og til har noen hengt opp plakater for å provosere, men de er raskt blitt fjernet.

Nordlys skriver derimot om to av soldatene som driver sin egen lille protestaksjon mot forbudet ved å la en kalender med bilder av Britney Spears henge på veggen.

- Det er jo ikke annet enn menn her oppe, sier soldatene, som føler seg forskjellsbehandlet.

Stabskompaniet i Rusta leir er imidlertid ikke det eneste kompaniet med plakatforbud. En mannlig kompanisjef i logistikkbataljonen har gitt sine soldater samme ordre.

(NTB)