<strong>POPULÆR CANNABIS UT:</strong> Rundt 80 prosent av cannabisen som ble solgt i Nederland hadde i fjor et innhold på over 15 prosent THC. Nå blir dette forbudt. Foto: Peter Dejong/AP/Scanpix
POPULÆR CANNABIS UT: Rundt 80 prosent av cannabisen som ble solgt i Nederland hadde i fjor et innhold på over 15 prosent THC. Nå blir dette forbudt. Foto: Peter Dejong/AP/Scanpix Vis mer

Forbud mot «sterkhasj» i Nederland

Vil gjøre 80 prosent av dagens cannabis ulovlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Nederlandske hasjkafeer, såkalte coffee shops, får ikke lenger selge «sterk» cannabis, har myndighetene bestemt.

Ifølge nye regler får cannabisen ikke inneholde mer enn 15 prosent av virkestoffet tetrahydrocannabinol (THC).

- Vi anser cannabis med et THC-innhold som er høyere enn 15 prosent som et sterkt stoff, som innebærer en uakseptabel helserisiko, sa Nederlands visestatsminister Maxime Verhaging på en pressekonferanse lørdag.

Rundt 80 prosent av all cannabisen som ble solgt på nederlandske coffee shops i fjor hadde et THC-innhold høyere enn 15 prosent.

Forbudet vil tre i kraft fra mars-april neste år.

Selv om cannabis teknisk sett er forbudt i Nederland, har myndighetene avkriminalisert besittelse av mindre enn fem gram, og tillatt særskilte kafeer å selge cannabis over disk. Den nederlandske «toleransepolitikken» ble innført i 1976.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer