Forbud mot tibetanske flagg og politiske symbol

OL-regel under de olymiske rideøvelsene i Hong Kong.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tilskuere og deltakere på de olympiske rideøvelsene i Hong Kong har ikke lov til å vise noen typer av politiske slagord, inkludert tibetanske flagg.

Alle former for politisk propaganda er forbudt og sikkerhetsvakter på konkurransestedene skal sørge for at reglene følges under rideøvelsene fra 8. august til 21. august, sier John Breen, sikkerhetskoordinator for rideøvelsene, til pressen.

Ikke kriminelt

Rideøvelsene avholdes i Hong Kong som del av Beijing-lekene fordi Kina ikke kan garantere sykdomsfritt miljø for hestene. 16.000 tilskuere er forventet å overvære rideøvelsene.

Reglene om politiske symbol og slagord er ikke underlagt noen lov og de som eventuelt bryter reglene kommer ikke til å anklages for kriminelle handlinger, ifølge Breen.

Sikkerhetsvaktene har heller ikke rett til å kroppsvisitere publikum for å se om de er kledd i klær med politiske symbol eller har med seg plakater eller lignende, men hvis noen blir tatt på fersken i å vifte med et tibetansk flagg kommer de til å bli fjernet fra stedet, skriver Time.

Hong Kong er en mulig magnet for demonstranter ettersom Kina har skjerpet reglene for visa og tilgang til landet, mens Hong Kong er lettere tilgjengelig, skriver Houston Chronicle.

Forbyr «farlige» artister

FORBUDT: Personer som har på seg t-skjorte med det tibetanske flagg eller andre politiske symbol, eller som vifter med tibetanske flagg kommer til å fjernes fra de olympiske rideøvelsene i Hong Kong. Foto: Chiang Ying-ying, AP/SCANPIX
FORBUDT: Personer som har på seg t-skjorte med det tibetanske flagg eller andre politiske symbol, eller som vifter med tibetanske flagg kommer til å fjernes fra de olympiske rideøvelsene i Hong Kong. Foto: Chiang Ying-ying, AP/SCANPIX Vis mer

Torsdag offentliggjorde det kinesiske kulturdepartementet nye regler for utenlandske artister. Artister som har tatt del i aktiviteter som Kina ser på som en trussel mot sin suverenitet får ikke lov til å opptre i landet.

New York Times mener de nye reglene kan være et resultat av konserten til islandske Björk i Shanghai i mars, hvor hun etter å ha sunget sangen «Declare Independence » ropte «Tibet! Tibet!».

De nye reglene gjelder også artister fra Hong Kong, Taiwan og Macao, tidligere europeiske kolonier som nå er under kinesisk styre.

Forbud mot tibetanske flagg og politiske symbol