Forbud mot utegående høns i 11 fylker

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Alt om fugleinfluensaen

(Dagbladet.no): Mattilsynet innførte i dag forbud mot utegående fjærkre i landets elleve sørligste fylker: Rogaland, Agder-fylkene, Vestfold, Buskerud, Telemark, Østfold, Akershus, Oslo, Hedmark og Oppland.

Tiltaket skal hindre spredning av fugleinfluensa i Norge.

- Vi følger utviklingen nøye og samarbeider tett med fag- og forvaltningsmyndigheter på dyre- og folkehelseområdet. Vi har også tett kontakt med de europeiske dyrehelsemyndighetene, sier Stein Ivar Ormsettrø, direktør for helse og hygiene i Mattilsynet.

Mattilsynet har også bedt Tolletaten trappe opp kontrollen for å forhindre ulovlig innførsel av fjørfe og fjørfeprodukter.

Forbudet kommer etter at det ble påvist fugleinfluesa i Tula-regionen i Russland, 200 kilometer sør for Moskva, skriver P4.

I løpet av de siste par ukene er fugleinfluensa påvist i flere europeiske land. På verdensbasis har flere tusen fugler dødd. 60 mennesker er døde som følge av viruset i Asia, mens det foreløpig ikke har krevd menneskeliv i Europa. 

MÅ BLI INNE: På grunn av faren for fugleinfluensa får ikke fjærkre lenger lov til å gå ute.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer