Snusbråk

Forbudet mot tobakksfri snus: - Hårreisende

Seniorforsker på tobakk mener den forbudte Epok-snusen har en skadegrad som kan sammenliknes med nikotintyggegummi.

TREKKES: Disse snusvariantene uten tobakk i tillegg til Epok Ice Cool Strong forsvinner fra norske butikkhyller i dag.
TREKKES: Disse snusvariantene uten tobakk i tillegg til Epok Ice Cool Strong forsvinner fra norske butikkhyller i dag. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I dag har British American Tobacco frist på å trekke den tobakksfrie snusen Epok All White Nikotin fra norske butikker.

Fordi snusen ansees som et tobakkssurrogat er det underlagt tobakksskadeloven - og fordi den ikke inneholder tobakk, er den også ansett som et nytt nikotinprodukt.

Disse kan nemlig ikke selges lovlig på det norske markedet, og produsenten har derfor bestemt seg for å trekke Epok All White fra Norge.

Beslutningen kommer etter en lengre kamp med Helsedirektoratet angående hvorvidt snusen virkelig er et nytt nikotinprodukt.

Markus Lindblad, kommunikasjonssjef i British American Tobacco i Norge, understreker overfor Dagbladet at Epok-snusen fortsatt er i salg.

Det er derimot snusen med tobakk du kommer til å finne i butikkene framover, og i de nøytrale boksene som er pålagt tobakksprodukter.

- Hårreisende

Nyheten om forbudet mot et nikotinprodukt som skal være mindre helseskadelig enn de som fremdeles selges i butikkene har skapt sterke reaksjoner.

Formann i Fremskrittspartiets Ungdom, Bjørn-Kristian Svendsrud, understreker at myndighetene har en strategi som handler om å redusere tobakksbruk, men produsenter blir likevel straffa når de lager produkter uten tobakk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer