BEDRE LEVEKÅR:  Etter alle avsløringene om uverdige forhold i pelsdyrbransjen, kommer Mattilsynet nå med flere skjerpede tiltak som skal gjøre det bedre å være rev og mink i bur.  Her en rev i forskriftsmessig bolig ved Biouniversitetet på Ås i fjor. ARKIVFOTO: LARS EIVIND BONES.
BEDRE LEVEKÅR: Etter alle avsløringene om uverdige forhold i pelsdyrbransjen, kommer Mattilsynet nå med flere skjerpede tiltak som skal gjøre det bedre å være rev og mink i bur. Her en rev i forskriftsmessig bolig ved Biouniversitetet på Ås i fjor. ARKIVFOTO: LARS EIVIND BONES.Vis mer

Forbudt å slanke pelsdyr

Og nå skal minken få egen liggehylle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||||
Mattilsynet foreslår flere tiltak for bedre pelsdyrhold. I et forslag til nye forskrifter vil tilsynet blant annet utvide størrelsen på burene.

Forslagene kommer i høringsbrevet til utkast til en ny forskrift om pelsdyrhold.

Forslagene er en oppfølging av stortingsmeldingen om dyrehold og dyrevelferd som etterlyser en vesentlig bedring av velferden for pelsdyr.

Mattilsynet stiller blant annet krav om frostfrie og automatiske drikkevannsanlegg, utvidet minsteareal til rev, liggehylle til mink og helårig skjul til rev.Slutt på slankingVidere foreslås det at det bare skal bruke tillitsfulle og ikke aggressive dyr i avlen. Håndteringen av dyrene skal fortrinnsvis foregå for hånd.


Stans i fôringen for slanking av avlsdyr skal ikke være tillatt.

Mattilsynet vil også ha strengere krav for tilsyn og behandling av syke dyr.


Forslagene til skjerpede krav for pelsdyrnæringen har kommet etter flere avsløringer om brudd på dyrevelferden.

(NTB).