Forbudt med bål under ski-VM

Kollen-stemninga er i fare.

GLEM DET: I VM-løypene blir det denne gangen ikke lov til å tenne opp bål, av hensyn til løperne. FOTO: SCANPIX
GLEM DET: I VM-løypene blir det denne gangen ikke lov til å tenne opp bål, av hensyn til løperne. FOTO: SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tilskuere som oppholder seg ute i skogen under ski-VM i februar og mars, vil ikke få lov til å tenne bål langs løypene, melder VG.

Det er VM-arrangørens måte å gi astmatikerne noe å juble for, og det vil i alle fall bety ekstra mye for Martin Johnsrud Sundby, den suverene vinneren av 15 kilometeren på Beitostølen søndag.

Bønn fra løperne - For å gi en liten appell til det norske folk: Hvis jeg skal kunne kjempe om medaljer i VM, håper jeg på minst mulig bålrøyk midt i sporet. Fordi jeg må puste, og astmaen min tåler ikke røyk, sier Johnsrud Sundby til VG.

Vidar Løfshus, sportskoordinatoren i langrenn, forteller at landslagsledelsen har vært i møte med VM-arrangøren hvor bål langs VM-løypa var tema. Nå vil arrangementssjef for VM, Roy Evensen, oppfordre alle publikummerne til ikke å tenne bål.

- Må slukke - Dersom noen tenner bål langs løypene under løpene, kommer vi til å oppfordre dem det gjelder til å slukke bålet, sier han.

- Det er åpenbart at bålforbud vil ta bort den gode, gamle Kollenstemningen. Men det er åpenbart at sånn må det bare være på grunn av utøverne. Jeg håper derfor det blir leirplasser spesielle steder med bål, sier Arne Fredrik Mathisen. Han er leder i markakomiteen i Skiforeningen.
(NTB)