Forbudte puppebilder

Skrytebildet som i denne faksimilen fra Nobel Clinic er forbudt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Struttende bryster og stramme mager får ikke lenger markedsføre plastikkirurgenes virksomhet. En ny forskrift trådte i kraft fra 1. juli - men det er det ikke mange som har fått med seg.

Hensikten med den nye lovgivningen er å motvirke skjønnhetspress. Helse- og omsorgsdepartementet har lagt merke til at stadig flere aktører kommer på markedet og at markedsføringen blir mer aggressiv.

- Vi vil stoppe en utvikling der man nærmest oppfordrer folk flest til å legge seg under kniven. Dagens fototeknikk gjør det mulig å ordne på før- og etterbilder, slik at det er vanskelig å vite hva som er ekte, sier statssekretær Elisabeth Aspaker i departementet til Bergens Tidende.

Dette er ikke lov:

  • Før- og etter-bilder
  • Bruk av verdiladede uttrykk som «ridebukselår», «kalkunhals» og «ørnenese».
  • Sitater som «tunge øyelokk og/eller poser under øynene vil lett kunne ødelegge inntrykket av et ellers friskt og opplagt ansikt».
  • Bilde av en kropp med stiplede linjer som viser hvordan kroppformen vil bli etter inngrepet.
  • I tillegg er det forbudt å tilby kreditt og forbrukslån i forbindelse med markedsføring av kosmetiske inngrep og markedsføring rettet mot enkeltpersoner.

Forbudene gjelder både blader aviser og internett. Men flere klinikker som tilbyr plastisk kirurgi, bruker fremdeles før- og etterbilder på nettstedene sine. Heller ikke leder i Norsk Plastikkirurgisk har registrert at loven har trådt i kraft. Men han sier likevel at han støtter den nye forskriften.

<strong><b>IKKE LENGER LOV:</strong></b> Å markedsføre plastisk kirurgi på denne måten. Faksimile: Nobel Clinic
IKKE LENGER LOV: Å markedsføre plastisk kirurgi på denne måten. Faksimile: Nobel Clinic Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer