Flydramaet på Kjevik:

Forbundsleder går hardt ut mot Sandaker-Nielsen etter flydrama: - Når han bagatelliserer saken, gjør det meg opprørt

Sandaker-Nielsen står ved sine uttalelser om at det aldri var noen fare for sikkerheten under dramaet.

Bekymret: Leder i Norsk Flygerforbund, Yngve Carlsen, advarer mot at endringen av ansettelsesforholdene for piloter går utover flysikkerheten. Dette er flyet som var involvert i dramaet på Kjevik. Foto: Matteo Arrotta / Flickr

Bekymret: Leder i Norsk Flygerforbund, Yngve Carlsen, advarer mot at endringen av ansettelsesforholdene for piloter går utover flysikkerheten. Dette er flyet som var involvert i dramaet på Kjevik. Foto: Matteo Arrotta / Flickr Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I går ble det avdekket at et Norwegian-fly hadde havnet i et drama under en flyvning fra Kristiansand til Oslo den 4. november. Nå er forbundsledere kritisk til om sikkerheten virkelig ble ivaretatt.

Tirsdag uttalte kommunikasjonssjef i Norwegian, Lasse Sandaker-Nielsen til Dagbladet følgende:

«Det har blitt konkludert med at sikkerheten til våre passasjerer og kolleger var ivaretatt».

- Gjør meg opprørt

I går kom det blant annet fram at kabinbesetningen skal ha stått i midtgangen i kabinen da flyet til slutt tok av. Flyet skal heller ikke ha blitt trykksatt, det vil si at det var feil innstillinger på aircondition-systemet før avgang. Leder i Norwegian Pilot Union, Halvor Vatnar, mener at i sikkerheten ikke er ivaretatt i en slik situasjon.

- Det er grove feil som er gjort. Sandaker Nilsen har tilgang på rapporten og når han bagatelliserer saken gjør det meg opprørt.

I tillegg skal styrmannen ha grepet inn og stanset motorene da alarmen gikk under første avgangsforsøk, på grunn av at parkeringsbremsen var på.

Aldri hørt om lignende

Vatnar har vært i kontakt med en erfaren luftfartsansatt som var om bord under dramaet. Slik han forstår det var ikke den første feilen verre enn at det kan sammenlignes med at håndbrekket sto på da de fikk avklaring til å ta av.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer