Forbundslederen er fly forbanna etter forhandlingene: - En uakseptabel provokasjon

Sigve Bolstad er forbannet og skuffet, og mener regjeringen prøver å rane pensjonen fra de statsansatte.

FLY FORBANNET:  Forbundsleder Sigve Bolstad i Politiets Fellesforbund er fly forbannet og mener regjeringen provoserer..
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
FLY FORBANNET: Forbundsleder Sigve Bolstad i Politiets Fellesforbund er fly forbannet og mener regjeringen provoserer.. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lønnsforhandlingene mellom staten mot Unio Stat, YS og LO har skåret seg fullstendig. Sigve Bolstad, leder i Politiets Fellesforbund og nestleder i Unio Stat, er fly forbannet.

Etter at Unio, LO og YS ikke ble enige med staten som arbeidsgiver i helgens tariffoppgjør, har det blitt hevdet at arbeidstakerorganisasjonene sa nei til en «moderne lønnspolitikk».

- Statsråd Sanner betegnet forslaget organisasjonene sa nei til som «et viktig skritt videre med å fornye og forbedre offentlig sektor».

- Skaper utrygghet - Sanner la opp til at et mindretall av sterke grupper og enkeltpersoner skal ta ut store tillegg. Hva er moderne med det, spør Bolstad.  

Forbundslederen påpeker at Norge har et veldig godt fungerende arbeidsliv, som mange andre land og arbeidstakere ser langt etter.

- Noe av grunnlaget for dette er nettopp det at forholdet mellom fagforeningene og arbeidsgiver sikrer maktbalanse. Det gjør at lønnsforskjellene i norsk arbeidsliv er mye mindre enn i mange andre land og flertallet har en lønn de kan leve av.

- Det er vanskelig å forstå hvordan staten blir «fornyet og forbedret» ved at de ansatte ikke lenger er trygge på at de skal henge med i lønnsutviklingen, fastslår Bolstad.  

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer