Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Forby alkohol i hjem og på kurs

STAVANGER (Dagbladet): - Alkohol må bare nytes på restaurant og i Syden, foreslår kommuneoverlege Terje Vevatne i Sola. Han skylder dagens rusproblemer på 68-erne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Forby alkohol i hjemmet, på alle kurs og offentlige tilstelninger, oppfordrer overlegen fra Rogaland.

- Dagens rusmisbrukere er barn av 68-erne; skilsmissebarn i massevis og barnehagebarn i lassevis. Det er barn av de frilynte og venstrevridde med Albania/Kina-ideologi som utgjør en god del av dem som må behandles for rusproblemer. Snart er det så ille at smokken bare byttes med ølflaska, hevder overlegen, som har sentrale verv i Lægeforeningen.

Vevatne vil ha ei promillegrense på null alle andre steder enn på restauranter og puber.

- Vil du ha et ruspoliti som skal straffe far for å ta seg en dram hjemme?

Ikke på greip

- Vi må begynne med å forby alkohol på alle offentlige arrangementer og kurs som betales av arbeidsgiver. Foreldre er dårlige eksempler for sine barn. Det nytter ikke å oppdra til måtehold ved å akseptere rus i hjemmet.

- Far skal ha lov til å rave full rundt i stua hver helg. Men hvis han går ut en morgen i bakrus og rygger bilen ut fra garasjen fordi sønnen vil ha tak i sykkelen, da kan politiet straffe ham. Det henger ikke på greip, mener Terje Vevatne.

Blir forsømt

Sjøl har han blitt avholdsmann.

Overlegen har ingen tro på at samfunnet kan reparere russkadene ved å pøse på med sosionomer og utekontakter.

- Pøh, det gir ingen resultater. Sosionomkulturen bruker bare penger, uten å skape ei krone i verdi. Foreldre må ta et oppgjør med sin egen livsstil. I dag skal far og mor jobbe hardt, og når de kommer hjem, må de på teambuilding, kjøre gokart og ha det jævlig moro. Barna blir forsømt. Det får fatale konsekvenser, mener Vevatne.

- Kvinnefrigjøringen hadde nok noen positive sider, men rammet barna. Denne kulturen har spilt fallitt. Det er tøv å ta på skylapper og hevde noe annet, tordner Vevatne.

Hele Norges coronakart