- Forby mobiltelefoner for barn

Nobelprisvinner Devra Davis og amerikansk ekspertgruppe krever strakstiltak mot potensielle helsefarer ved mobiltelefoner.

REDD FOR HJERNESKADE: - Bygg bare mobiltelefoner som virker med ørepropper eller handsfree, er et av tiltakene den amerikanske ekspertgruppa oppfordrer til. De er redde for hvilken skade strålingen kan gjøre med barnehjerner som fortsatt er i utvikling. 
Foto: Roy Konterud / SCANPIX .
REDD FOR HJERNESKADE: - Bygg bare mobiltelefoner som virker med ørepropper eller handsfree, er et av tiltakene den amerikanske ekspertgruppa oppfordrer til. De er redde for hvilken skade strålingen kan gjøre med barnehjerner som fortsatt er i utvikling. Foto: Roy Konterud / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| STAVANGER (Dagbladet): Hun var «leading author» i FNs klimapanel, som i 2007 vant Nobels fredspris. Hun har vært rådgiver innen miljø- og helserisiko for flere land. President Bill Clinton utnevnte henne til å granske miljøkriminalitet. Hun er kritikerrost forfatter av bøker om kreft og miljøforurensning.

Nå fronter den amerikanske professor Devra Davis ei gruppe av internasjonale forskere, som i september møttes i Washington D.C. for å diskutere potensielle helsefarer ved mobiltelefoner.

— Globalt eksperiment Flere av ekspertene deltok samtidig i det amerikanske senatets første høring om mobiltelefoner og helse. Og i neste uke offentliggjøres ekspertgruppas liste med forslag til strakstiltak.

Professor Davis har gitt Dagbladet eksklusiv tilgang til forslagene. — Vi befinner oss midt i et globalt eksperiment. Vi er nødt til å innføre en rekke føre var-tiltak. Det er for risikabelt å vente på langtidsvirkningene av bruken av mobiltelefoner, sier hun til Dagbladet. Strakstiltak Her er de anbefalte strakstiltakene majoriteten av forskerne i gruppa, ifølge Davis, har samlet seg om:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer