Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Forbyr alkoholsalg i Thailand i 36 timer

Fritidsresor tror kundene deres vil bli sure og opplyser om forbudet gjennom sms.

FORBYR ALKOHOLSALG: På valgdagen i Thailand blir det lagt ned et alkoholforbud. Det ser Fritidsresor på som så viktig for kundene sine at de opplyser gjennom tekstmelding. Foto: EPA/Pongmanat Tasiri/NTB Scanpix
FORBYR ALKOHOLSALG: På valgdagen i Thailand blir det lagt ned et alkoholforbud. Det ser Fritidsresor på som så viktig for kundene sine at de opplyser gjennom tekstmelding. Foto: EPA/Pongmanat Tasiri/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ifølge den svenske avisa Aftonbladet vil det ikke være mulig å kjøpe alkohol i Thailand fra og med klokka 18.00 i morgen. Forbudet vil gjelde fram til midnatt på søndag, altså i 36 timer.

Det svenske reiseselskapet Fritidsresor har valgt å sende ut en tekstmelding til alle sine Thailandsreisende der de informerer om forbudet. De tror at flere kan bli sure når de ikke får kjøpt alkohol.

«På grunn av valget i Thailand kommer det ikke til å serveres eller selges alkohol fra og med klokka 18.00 i morgen, til og med midnatt søndag. Dette gjelder de fleste restauranter og butikker.», skriver reiseselskapet til sine kunder. 

Alkoholforbudet er ikke noe nytt. I mange år har det vært et alkoholforbud før valgdagen i Thailand. I år er dette på søndag.

Viktig informasjon - Dette er et tilbud til våre gjester. Alkoholforbudet har jo ikke noe med oss å gjøre, men vi følger alltid med på situasjonen i landet og informerer kundene våre om det som er viktig, sier Mathias Bergendahl i Fritidsresor til Aftonbladet.

Og det er viktig å få vite at det ikke selges alkohol?

- Ja, det har vi bedømt som viktig, sier han.

Ikke uvanlig Alkoholforbud ved valg er ikke uvanlig rundt om i verden. Land som Filippinene, Kambodsja, Bulgaria, deler av Costa Rica, og de amerikanske delstatene Kentucky og South Carolina forbyr alkoholsalg på valgdagen.

Forbudet skal være med på i bidra til å unngå fysisk vold mellom politiske motstandere. I tillegg skal det forhindre at politikere skal være i stand til å fiske etter stemmer med alkohol.

Unntakstilstand Statsminister Yingluck Shinawatra og hennes regjering holder fast ved at søndagens valg skal gjennomføres som planlagt, selv om opposisjonen boikotter valget. Uroen i befolkningen øker, og de militære advarer mot opptøyer.

- I tillegg til de 5000 soldatene vi allerede har utplassert i og omkring Bangkok for å bidra til å overvåke sikkerheten, kommer vi til å øke det militære nærværet rundt protestleirer. Der fins det nemlig folk som ønsker å lage bråk, sier hærens talsmann Winthai Suvaree.

Siden slutten av november i fjor er ti mennesker drept og nærmere 600 skadd i politisk uro i Thailand. For ei uke sia innførte regjeringa unntakstilstand i hovedstadsområdet. Opposisjonen har gått til domstolene for å få dette tiltaket erklært ulovlig.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!