Forbyr ansiktsslør på skolen

Oslo-elever får ikke bruke niqab i skoletimene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Muslimske jenter som dekker til ansiktet med niqab, eller ansiktsslør, må ta det av i skoletimene. Det har byrådet i Oslo bestemt, skriver Dagsavisen i dag.

- Det er et minstekrav at elever ikke dekker til ansiktet. I en undervisningssituasjon må lærerne ha mulighet til å se elevens ansikt for å sikre god kommunikasjon, sier skolebyråd Torger Ødegaard til Dagsavisen.

Problemer med ID-kort

Mandag skrev Dagsavisen om to somaliske elever ved Oslo Handelsgym som møtte til timene med ansiktet tildekket. Fordi dette førte til praktiske problemer, blant annet ved utstedelse av studiekort til jentene, valgte skolen å rådspørre Utdanningsetaten om hvordan de skulle håndtere situasjonen.

Ikke hijab

På bakgrunn av denne saken bestemte Ødegaard og byrådsleder Erling Lae i går at ansiktsslør skal forbys i Oslo-skolen. Men dette gjelder bare mens undervisningen pågår.

- Hvordan man kler seg privat, og hva man har på seg i skolegården, skal ikke lærerne legge seg opp i, understreker Ødegaard. Han presiserer også at det ikke er snakk om å forby bruk av hijab i skolen.

Ifølge Dagsavisen gir regjeringen byrådet sin fulle støtte i denne saken.

PROBLEMATISK: Niqaben eller ansiktssløret vanskeliggjør kommunikasjonen mellom elevene og læreren, ifølge byrådet.