Forbyr billig-ølet

Sosial- og helsedirektoratet setter foten ned for billig-øl. De truer med at butikker som ikke setter opp prisene vil miste retten til å selge øl.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Les også:

 • Hele begrunnelsen fra direktoratet
 • Ølkrigen kan bli stanset
 • Frykter minstepris på øl
 • Øl billigere enn brus
 • Kiwi tar opp kampen mot Rema

  Klokka 11 i dag startet direktoratet pressekonferanse etter å ha vurdert lovligheten av det rekordbillige ølet i matvarebutikkene. Hos Rema 1000 og Kiwi får du nå øl til 6 kroner og femti øre, noe som butikken taper penger på.

  Direktoratet har konkludert med at priskrig på øl er i strid med alkoholloven, melder TV 2 Nettavisen.

  - Fortsatt er jeg ikke sikker på at direktoratet har rett. Vi ønsker nå å se på beslutningen som er fattet, sier direktør Thomas Angell i Handels- og Servicenæringens Hovedorganisasjon (HSH) til NTB.

  Truer med å ta bevillingen


  –På bakgrunn av det svar vi har fått har Sosial- og helsedirektoratet konkludert med at den pågående priskrigen på øl er i strid med alkoholloven § 8-12, skriver direktoratet i sin pressemelding, og ber kommunene følge opp og sikre at ølprisene stiger igjen.

  Dersom prisene ikke blir satt opp, truer de med å ta ølbevillingen fra butikkene i en kortere eller lengre periode.

  Dermed kan butikkene miste retten til å selge alkoholholdige varer.

  Bekymret helseminister


  Forrige uke blåste det opp til priskrig på øl i matvarebutikkene og prisene falt drastisk til 6,50 kroner for en flaske øl.

  Det gjorde at helseminister Dagfinn Høybråten (KrF) reagerte kraftig.

  - Det er ingen tvil om at det er en sammenheng mellom pris og forbruk, sa han til Dagsavisen. Sosialminister Ingjerd Schou fulgte opp og ba direktoratet vurdere lovligheten av billig-ølet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer