Unge vil ha «Instagram-ansikt»:

Forbyr Botox og «lip-fillers» for mindreårige

Stadig flere mindreårige vil ha «Instagram-looken» - men nå setter britiske myndigheter ned foten.

FORBYR INJEKSJONER: Det hjelper ikke engang å få lov fra mamma og pappa. Nå er det slutt på både Botox og «lip-fillers» for mindreårige i England. Foto: Pa Photos / Scanpix
FORBYR INJEKSJONER: Det hjelper ikke engang å få lov fra mamma og pappa. Nå er det slutt på både Botox og «lip-fillers» for mindreårige i England. Foto: Pa Photos / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En bølge av unge som ønsker seg «det perfekte Instagram-ansiktet» har fått britiske myndigheter til å ta grep.

Fra og med fredag må mindreårige i England se langt etter både Botox-injeksjoner og såkalte «lip-fillers». I hvert fall så lenge det er rene kosmetiske årsaker til at de vil gjennomføre inngrepene.

Forbud mot Botox

England har nemlig nedlagt forbud mot både Botox og «lip-fillers», altså injeksjoner som øker leppenes volum. Det melder Sky News.

Forbudet gjelder ikke bare for engelske innbyggere, men for alle som besøker England. Og det hjelper lite om du har fått tillatelse av foresatte:

Botox og leppe-injeksjoner er forbudt for de under 18, uansett.

Det finnes bare ett unntak fra de strikte bestemmelsene, og det er dersom du av medisinske årsaker har behov for en slik behandling.

Et eksempel kan være behandling av spasmer i øyelokkene, overdreven svetting, behandling av enkelte blæreforstyrrelser og migrene, ifølge Medical News Today.

I så fall må behandlingen gjennomføres av en lege, sykepleier, tannlege eller farmasøyt, har de britiske myndighetene bestemt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer