Forbyr dårlige unnskyldninger

Russisk ordfører er lei problemorienterte ansatte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): «Dette er ikke mitt bord». Hvor ofte har du ikke hørt denne unnskyldningen fra offentlige ansatte, fra en lat kollega eller når du ringer servicetelefoner?

Ordfører Alexander Kuzmin i den russiske byen Megion er også lei. Så lei er han at det nå blir nedlagt forbud mot dårlige unnskyldninger i byen. De som er ansatt i kommuner får ikke lenger lov til å svare unnvikende når de blir bedt om noe skriver BBC.

Blant frasene det nå blir nedlagt forbud mot er «jeg vet ikke» og «men nå er det lunsj».

Ordfører Kuzmin ønsker nemlig at hans ansatte skal gjøre livet enklere for innbyggerne og løse problemene de måtte ha, i stedet for å komme opp med dårlige unnskyldninger.

Pressekontoret til Kuzmin forklarer at det er 27 forbudte fraser på lista. «Det fins ikke penger til dette» er også blitt et fy-uttrykk.

Ordføreren har sagt at han valgte å handle fordi han var lei at de ansatte hele tiden fortalte ham om problemer som var umulige å løse, i stedet for å komme opp med forslag til løsninger.

Han advarer mot at dersom de ansatte i administrasjonen bruker disse uttrykkene mens de snakker til ordføreren vil føre til en rask avgang for den som unnskylder seg.