Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Forbyr forsøk på å «kurere» unge homofile

Guvernør Jerry Brown mener behandlingsformene er uvitenskapelige, og at de har drevet ungdom til selvmord.

STANSER «KURERING» AV HOMOFILE: Guvernør i California, Jerry Brown, mener at de kontroversielle behandlingsformene er uvitenskapelige, og at de har drevet ungdommer til å begå selvmord. Nå skal forsøkene på å «kurere» homofile forbys. Foto: JUSTIN SULLIVAN / GETTY IMAGES / AFP / NTB SCANPIX
STANSER «KURERING» AV HOMOFILE: Guvernør i California, Jerry Brown, mener at de kontroversielle behandlingsformene er uvitenskapelige, og at de har drevet ungdommer til å begå selvmord. Nå skal forsøkene på å «kurere» homofile forbys. Foto: JUSTIN SULLIVAN / GETTY IMAGES / AFP / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Myndighetene i California innfører forbud mot terapi som tar sikte på å få unge homofile til å skifte legning.

Guvernør Jerry Brown opplyste søndag at han godkjenner forslaget om å forby slik terapi for personer under 18 år.

I en Twitter-melding skriver Brown at de kontroversielle behandlingsformene er uvitenskapelige, og at de har drevet ungdommer til å begå selvmord.

Forkjempere for homofiles rettigheter gleder seg over den nye loven og oppfordrer andre amerikanske delstater til å følge Californias eksempel. Forbudet mot såkalt omstillingsterapi trer i kraft ved årsskiftet.

(NTB)