Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Forbyr gruppevoldtekt-demonstrasjon i New Delhi

Raser etter at 23-åring ble voldtatt av seks menn på buss.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter at en 23 år gammel jente ble gjengvoldtatt av seks menn i 40 minutter på en buss i New Delhi forrige søndag, har tusenvis av mennesker tatt til gatene i New Delhi for å demonstrere mot ugjerningene.

I byen rapporteres det om en ny voldtekt hver 18. time. Demonstrantene krever større sikkerhet for kvinnene i landet, og at forbryterne skal måtte bøte med livet.

- Ingen måte å proteste på Etter seks dager med voldelige demonstrasjoner, forbys nå aktivistene å protestere mot gruppevoldtekten, ifølge The Australian Times.

Politiet har måttet ty til vannkanoner, batonger og tåregass.

-
Dette er ingen måte å protestere på. Å forsøke å storme bygninger og bryte ned sperringer er ingen måte å starte en dialog på. Myndighetene forsøker å gjøre hva enn de kan for å forsikre seg om at kvinner er trygge i dette landet, sier innenriksminister R. P. N. Singh til CNN, ifølge avisa.

- Fortsatt i kritisk tilstand De voldelige protestene har også ført til at området der president Pranab Mukherjee holder til, har blitt sperret av.

Rundt 20 personer skal være sendt til sykehus. De fleste av aktivistene skal være studenter.

Den kvinnelige studenten ligger fortsatt kritisk skadd på sykehus i byen, ifølge India Times.

- Vi foretar undersøkelser og prosedyrer, og hun er fortsatt i kritisk tilstand, opplyser B. D. Athani ved sykehuset i Safdurjung til Press Trust of India.

SINTE: Flere tusen personer har i de siste seks dagene demonstrert i byen. Per i dag kan seksualforbrytere i New Dehli fengsles i maksimum ti år. New Delhis politisjef har bedt om dødsstraff for de som voldtar. Foto: NTB Scanpix
SINTE: Flere tusen personer har i de siste seks dagene demonstrert i byen. Per i dag kan seksualforbrytere i New Dehli fengsles i maksimum ti år. New Delhis politisjef har bedt om dødsstraff for de som voldtar. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ifølge flere internasjonale aviser skal jenta, etter forholdene, være ved godt mot - og har blitt avhørt fra sykesenga.

Vil ha dødsstraff Mellom 1990 til 2008 har det vært en dobling i antall voldtektssaker i India, ifølge offisiell statistikk.

Dagbladet har tidligere skrevet at det New Delhis politisjef har bedt om dødsstraff for folk som blir dømt for voldtekt. Per i dag kan forbrytelsen maksimalt kan straffes med ti års fengsel.

VANNKANONER: Politiet forsøker å stanse demonstrantene, ved hjelp av vannkanoner, tåregass og batonger. Foto: NTB Scanpix
VANNKANONER: Politiet forsøker å stanse demonstrantene, ved hjelp av vannkanoner, tåregass og batonger. Foto: NTB Scanpix Vis mer
RASER ETTER GRUPPEVOLDTEKT: Tusenvis av demonstranter roper «heng voldtektsforbryterne!» i New Delhi, India. Politiet svarer med vannkanoner, batonger og tåregass. Foto: NTB Scanpix
RASER ETTER GRUPPEVOLDTEKT: Tusenvis av demonstranter roper «heng voldtektsforbryterne!» i New Delhi, India. Politiet svarer med vannkanoner, batonger og tåregass. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!