Forbyr gullfiskboller

Og påbyr hundeeierne i Roma å lufte bikkjene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Byen Roma har forbudt gullfiskboller, bannlyst utlodning av dyr på tivoli og gjort regelmessig hundelufting påbudt. Det dyrevennlige regelverket kommer som følge av en nasjonal lov som åpner for høye bøter og fengselsstraff for folk som forlater sine katter eller hunder, melder Reuters.

- Positivt

- Det er fint å gjøre alt vi kan for dyra våre, som i bytte mot litt kjærlighet fyller livene våre med sin oppmerksomhet, sier Roma-byråd Monica Cirinna til avisa Il Messaggero.

- Byens sivilisasjon kan måles av dette, føyer hun til.

Sekretariatsleder Siri Relling i Dyrebeskyttelsen er glad for forbudet.

- Det er positivt å ta fisken på alvor, sier hun til Dagbladet.no.

Ifølge Relling er det flere ulemper med gullfiskboller versus større akvarium.

- Bollene mangler oksygentilførsel og rensesystem, noe som fører til at vannkvaliteten blir dårlig. Gullfisken trenger også mosjon og mulighet for å gjemme seg, sier hun.

Dessuten viser forskning at gullfisker er klokere enn sitt rykte.

- Hvis det stemmer, bør en fisk ha et stimulerende miljø slik at den ikke kjeder seg, sier Relling, og legger til:

- Mange har en gullfiskbolle for pyntens skyld. Men når man anskaffer et dyr, må man tilrettelegge for dyrets behov, ikke sitt eget.

Dyrevennlig nasjon

Siden den nasjonale dyreloven kom i 2004, har lokale myndigheter rundt om i hele Italia laget sine egne tilleggsregler. Byene Monza og Reggio Emilia har allerede innført bolleforbudet, ifølge den svenske dyrevernsorganisasjonen Djurens Rätt.

Men noen av de nye lovene kan bli vanskelige å håndheve. For eksempel en lov i Torino, som ifølge Reuters gir inntil 4000 kroner i bot for å ikke lufte hunden minst tre ganger daglig.

SIKRET GODE LEVEKÅRDenne får ikke lov til å bo i bolle i Roma.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer