Forbyr hormonfarlig giftstoff i tåteflasker

Kan gi gutter misdannede kjønnsorganer og framskynde puberteten hos jenter.

KAN INNEHOLDE FARLIG STOFF: Det hormonforstyrrende stoffet bisfenol A blir nå forbudt i tåteflasker.  Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
KAN INNEHOLDE FARLIG STOFF: Det hormonforstyrrende stoffet bisfenol A blir nå forbudt i tåteflasker. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): EU-kommisjonens forslag om å forby bisfenol A (BPA) i tåteflasker fikk 25. november støtte fra medlemslandene.

Tåteflasker som inneholder BPA blir dermed forbudt i hele EU. Mattilsynet starter nå arbeidet for å innføre det samme forbudet i Norge, melder Matportalen.no.

EFSA, EUs mattrygghetsmyndighet, har nylig gjort en risikovurdering av BPA. Hovedkonklusjonene i rapporten er at det ikke finnes grunnlag for å endre dagens grenseverdier for BPA i matkontaktmaterialer i plast, og at det ikke foreligger nok data til å kunne fastslå at BPA har skadelige effekter på små barn.

Forbyr salg og import Grunnen til at EU-kommisjonen likevel nå foreslår et totalforbud mot BPA i tåteflasker, er den usikkerheten som har fremkommet i EFSA-rapporten. De vil at denne usikkerheten skal komme forbrukerne til gode.

Fra 1. mars 2011 blir det dermed forbudt å markedsføre tåteflasker som inneholder BPA, og fra 1. juni blir salg og import av disse produktene forbudt. Mattilsynet vil umiddelbart starte det forberedende arbeidet med å innføre det samme forbudet i Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer