Forbyr jenter og gutter å gå på samme skoler

Nigeria vil bekjempe moralsk dekadens blant unge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I et forsøk med å få bukt med alle tenåringsgraviditetene, har myndighetene i den nigerianske delstaten Bauchi forbudt jenter og gutter å undervises på samme skoler. Det melder BBC.

Forbudet gjelder for alle offentlige skoler fra og med barneskolen.

- Tenåringer er ikke alltid like flinke til å legge bånd på seksualiteten sin, sier parlamentsmedlem Aminu Tukur, som tror segregerte klasser vil føre til bedre prestasjoner på skolebenken.

I dag går både jenter og gutter sammen på skole i Bauchi. Delstaten var en av mange nordlige delstater som innførte sharia i 2000, på tross av protestene fra det kristne mindretallet.

Innføringen av islamsk lov førte til store opptøyer mellom muslimer og kristne i Nigeria, som er Afrikas mest folkerike land.

Ifølge BBCs korrespondent er de fleste kristne den nye loven, og argumenterer for at jenter og gutter kan møtes andre steder enn på skolen.

Imidlertid er ikke alle kristne imot forbudet. Zakka Lukka Magaji, assistenten til delstatsguvernøren, lovpriste den nye loven under et seminar med unge kristne i Bauchi.

- Myndighetene i Bauchi har bedt foreldre, religiøse institusjoner og skoler om å aktivt bekjempe den moralske dekadensen i samfunnet, som er særlig vanlig blant unge, sa Magaji til Allafrica.com.

MORALSK FORDERVEDE? Delstatsmyndighetene ser i hvertfall ingen andre løsninger enn å kjønnssegregere skolene. Illustrasjonsfoto: Scanpix
MORALSK FORDERVEDE? Delstatsmyndighetene ser i hvertfall ingen andre løsninger enn å kjønnssegregere skolene. Illustrasjonsfoto: Scanpix Vis mer