Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Forbyr kjøkkenarbeid

KONGSVINGER (Dagbladet): I dette borettslaget er det ikke lov å hakke is, grønnsaker, frukt, kjøtt og frossenvarer på helligdager og etter klokka åtte om kvelden på hverdager.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Enkelte beboere reagerer på detaljstyringen, men tidligere styreleder Per Atle Christian Edvard Alexander Nikolai Slyngstad forsvarer regelene.

- Dette er formulert fornuft, sier Slyngstad.
De 260 beboerne i Vennersberg III Borettslag A/L på Kongsvinger må forholde seg til svært detaljerte ordensregler. Som punkt c. i paragraf 3.1:

Mellom klokka 20.00 og 08.00 på hverdager, og hele døgnet på helligdager, er det forbudt å:

«Drive høylytt kjøkkenarbeid som hakking av is, grønnsaker, frukt, kjøtt og frossenvarer, samt deling av dyreskrotter og lignende. Ved hakkearbeid bør det legges en gummimatte mellom skjærefjøl og kjøkkenbenk for å dempe lyden.»
- Lyden av hakkingen var ikke til å holde ut. Det ble hakket fra tidlig morgen til seint på kveld. Det var som om det ble drevet kjøkkenarbeid i min egen leilighet, selv om det var et par etasjer over meg, sier Slyngstad.

De 13 punkts ordensreglene ble vedtatt på generalforsamlingen i borettslaget i 1995, og revidert to år seinere.

Husordensreglene omfatter det meste. Alt fra hvilke kjøretøyer som har prioritet på parkeringsplassen, til at beboerne ikke skal bruke en tørkeinnretning på verandaen som er høyere enn rekkverket.

- Noen vil hevde at dette er svært diktatorisk?

- Man må ta hensyn til hverandre. Noen synes ikke hakking er et problem, mens andre, spesielt eldre mennesker, vil ha ro og fred, sier Slyngstad.

Dagbladet snakket i går med flere av beboerne, men de fleste hadde ikke satt seg grundig nok inn i ordensreglene.

- Nei, vi hakker ikke grønnsaker etter klokka åtte, sier en kvinne.
- Jeg spiller både musikk og hakker opp mat seint på kvelden, sier Helle Johansen (35).

Tidligere styreleder Slyngstad forteller at det har vært en del nabofeider.

<B>HA'KKE PEILING:</B> Helle Johansen vet ikke helt hvorfor gneralforsamlingen i borettslaget har vedtatt så detlajerte ordensregler. Hakker hun på dette frosne brødet etter klokka åtte om kvelden, bryter hun husordensreglene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!