- Forbyr latter

Nedlegger nasjonalt forbud mot ethvert uttrykk for glede i elleve dager, ifølge britisk avis.

NASJONALT FORBUD: Diktator Kim Jong-un, som ellers ikke er fremmed for en god latter, skal ha nedlagt nasjonalt latterforbud i anledning tiårsjubileet til hans far og forgjengers død. Foto: Reuters / North Korea's Korean Central News Agency / NTB
NASJONALT FORBUD: Diktator Kim Jong-un, som ellers ikke er fremmed for en god latter, skal ha nedlagt nasjonalt latterforbud i anledning tiårsjubileet til hans far og forgjengers død. Foto: Reuters / North Korea's Korean Central News Agency / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

17. desember markerte tiårsdagen for bortgangen til Kim Jong-il, som var Nord-Koreas eneveldige statsoverhode fra 1994 til sin død.

I den forbindelse skal hans sønn og arvtaker, Kim Jong-un, ha innført et elleve dagers forbud mot ethvert uttrykk for glede. Det melder blant andre den britiske avisa The Guardian.

I løpet av sørgeperioden gjelder angivelig blant annet et nasjonalt forbud mot latter, samt full skjenkestopp. 17. desember gjaldt også et forbud mot å handle dagligvarer, ifølge avisa.

Dagen markerer samtidig at Kim Jong-un har vært leder i Nord-Korea i 10 år.

- Kim Jong-un har alltid hatt et naturlig instinkt for makt, sier Nord-Korea-forsker Go Myong-hyun til Al Jazeera.

Forskeren tror at dette var årsaken til at det var han som tok over, selv om han er yngstesønnen til faren.

- Han hadde den viktigste kvaliteten man trenger for å være leder i Nord-Korea. Han er besatt etter å ha makt, sier Go til kanalen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer