Forbyr Londons «Muslim Patrol» å promotere sharia-lovgivning

Plaget folk som holdt hender, drakk alkohol og «kledde seg uanstendig».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tre britiske menn som i desember fikk fengselsstraff for å ha truet og plaget en rekke personer i London, forbys nå å promotere sharia-lovgivning de neste fem årene.

Det betyr at de ikke kan distribuere materiale om sharia til offentligheten.

«Muslim Patrol» Jordan Horner (19), Ricardo MacFarlane (26) og en 23 år gammel mann, som har omtalt seg selv som gruppa «Muslim Patrol», ble i desember dømt til henholdsvis 17 måneder, 12 måneder og seks måneder i fengsel.

I en video de publiserte på Youtube, som ligger øverst i denne saken, stoppet de flere passerende menn og ba dem slutte å drikke alkohol i nærheten av en moské.

Jordan Horner, som i desember ble dømt som hovedmannen, har tidligere sagt at han jobber for å innføre sharia-lovgivning i Storbritannia.

Må unngå islamistleder De tre har nå fått en såkalt «Antisocial Behaviour Order», som også forbyr dem å omgås hverandre og å promotere sharia de neste fem årene, skriver den britiske avisen Daily Mail.

- Ordren skal være en mer effektiv løsning på lang sikt, for å forsikre oss om at Londons gater beskyttes, kommenterte aktor Kate Wilkinson, ifølge den britiske avisa.

De tre skal heller ikke omgås lederen for Islam4UK, Anjem Choudary.

Den omdiskuterte islamist-lederen Choudary har tidligere hevdet å være mentor for Profetens Ummah og oppfordret muslimer til å kidnappe nordmenn i utlandet for å få mulla Krekar ut av fengsel.

«Dette er et muslimsk område» Horner og MacFarlane ble i desember dømt for å ha fysisk angrepet en gruppe menn som drakk alkohol på gata i Shoreditch-området.

De sa da at de var der for å «innføre sharia-lovgivning» i «Allahs land» og ropte «drep de ikke troende».

 MÅ UNNGÅ RADIKAL ISLAMIST: De tre mennene i «Muslim Patrol» har fått en ordre som forbyr dem å distribuere matriale om sharia-lovgivning og i tillegg å assosiere seg med den radikale islamisten Anjem Choudary, som har stått fram som en mentor for norske Profetens Ummah. Foto: Leon Neal / AFP Photo / NTB Scanpix
MÅ UNNGÅ RADIKAL ISLAMIST: De tre mennene i «Muslim Patrol» har fått en ordre som forbyr dem å distribuere matriale om sharia-lovgivning og i tillegg å assosiere seg med den radikale islamisten Anjem Choudary, som har stått fram som en mentor for norske Profetens Ummah. Foto: Leon Neal / AFP Photo / NTB Scanpix Vis mer

I tillegg, da et par gikk og holdt hverandre i hendene i Bethnal Green i London i januar i fjor, ropte Horner ifølge dommen:

- Ikke hold hverandre i hendene! Dette er et muslimsk område!

Paret skal ha trodd det hele var en spøk. Men Horner og den dømte 23-åringen repeterte kravet helt til paret slapp hverandre.

Horners advokat har tidligere uttalt at hennes klient er angrende og at han erkjenner at forholdene er alvorlige.

I Norge er det ekstreme islamist-miljøet voksende.