Forbyr mobiltelefoner

Først ga Nord-Korea innbyggerne mobiltelefoner. Så ombestemte de seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Nordkoreanske myndigheter krever at innbyggerne leverer inn sine mobiltelefoner, bare et og et halvt år etter at mobilene ble innført i landet, melder nyhetsbyrået AFP.

Allerede for en uke siden begynte koreanske offentlige tjenestemenn å konfiskere alle mobiltelefoner fra landets næringsdrivende og privatpersoner, melder det russiske nyhetsbyrået ITAR-Tass.

Men ingen av innbyggerne får penger tilbake, for mobiltelefonene som til priser på mellom 2000 og 3500 kroner var svært kostbare etter nordkoreanske forhold.

Landets mobiltelefonservice kom i gang i november 2002. Innbyggerne i det lukkede landet ble sett med mobiltelefoner så sent som forrige måned.

Myndighetene i det ekstremt lukkede landet innførte angivelig mobiltelefoni uten å innse at teknologien ville åpne for utenlandsk kultur og usensurert kommunikasjon. Men nå har landet som styres etter den evige president Kim Jong Ils aparte selvbergingsteorier, ombestemt seg.

Det ble nemlig for vanskelig for nordkoreanske spesialstyrker å avlytte alle samtalene etter hvert som flere og flere innbyggere fikk mobiltelefon, oppgir nyhetsbyrået ITAR-Tass som grunn for den Nord-Koreanske kuvendingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer