Forbyr Muhammed-demonstrasjoner i Pakistan

Nå får det være nok, mener myndighetene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Pakistanske myndigheter forbyr planlagte demonstrasjoner mot karikaturtegningene av Muhammed rundt om i landet.

Myndighetene advarer radikale grupperinger mot å avholde de planlagte demonstrasjonene i hovedstaden Islamabad denne helgen.

I pakistan har politiet begynt å slå ned på de voldsomme demonstrasjonene etter at minst fem mennesker har blitt drept i Muhammed-bråk den siste uka. Tidligere i dag åpnet politistyrker ild mot en gruppe demonstranter i Chaniot som forsøkteå tenne på vestlige butikker for å protestere mot karikaturtegningene.

- Vi har fordømt disse blasfemiske tegningene, men vi tillater ingen å bryte landefreden, sier informasjonsminister Sheikh Rashid Ahmed i dag.

Pakistansk etterretningstjeneste knytter ulovlige ekstremistorganisasjoner opp mot voldeligheten som har brutt ut etter Muhammed-bråket.

Men ikke alle demonstrasjonene er voldelige.

Tidligere i dag gikk omlag 12 000 kvinner i en fredelig protest i Karachi. Opptoget var organisert av landets eldste religiøse parti, Jamaat-e-Islami.

- Vi ønsker at alle som tegnet disse blasfemiske tegningene blir hengt, sa en av partiets ledere Aysha Munawar til folkemengden.

TATT HELT AV: Her angriper og brenner pakistanske Muhammed-demonstranter et Daewoo Buss- og bilutsalg i Peshawar onsdag. Nå forbyr pakistanske myndigheter ytterligere demonstrasjoner. Foto: Scanpix
TATT HELT AV: Her angriper og brenner pakistanske Muhammed-demonstranter et Daewoo Buss- og bilutsalg i Peshawar onsdag. Nå forbyr pakistanske myndigheter ytterligere demonstrasjoner. Foto: Scanpix Vis mer

I går utlovet en imam i Peshawar dusør på en million dollar for den som dreper en av karikaturtegnerne.