Australia:

Forbyr nakenhet i dusj og garderobe

- Hvordan kan du dusje og skifte i en garderobe uten å være naken, spør oppgitt svømmeklubb-medlem.

NAKENFORBUD: En australsk kvinne fikk brev der det sto at hun hadde brutt klubbens retningslinjer for nakenhet i fellesdusjen og garderoben. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB
NAKENFORBUD: En australsk kvinne fikk brev der det sto at hun hadde brutt klubbens retningslinjer for nakenhet i fellesdusjen og garderoben. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kritikken har haglet mot en australsk svømme- og livredningsklubb etter at det er blitt innført nakenforbud i garderoben så vel som i dusjene.

TV-kanalen 7News har snakket med Nada Panlet som liker å starte dagen med en forfriskende svømmetur i havet utenfor New South Wales. Inntil nylig benyttet hun medlemskapet sitt i Terrigal Surf Lifesaving Club til å dusje før hun dro på jobb.

Så en dag landet det et brev i postkassa.

«Styret har informert medlemmet om at nakenhet ikke er akseptabelt i henhold til barnesikkerhetsreglementet», står det skrevet.

«Skulle du fortsette å ignorere reglene, vil du bli utsatt for disiplinærtiltak, og/eller få medlemskapet ditt opphevet.»

Sterk kritisk

Pantle forteller til 7News at hun følte seg både sjokkert og utrolig stressa etter at hun hadde lest brevet.

- De skrev ikke noe om hva jeg gjorde eller hvem som hadde klaget. Til gjengjeld nesten antydet det at jeg hadde gjort noe nærmest seksuelt, forteller hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer