Forbyr niqab på enkelte studium ved Høgskolen i Oslo og Akershus

- Klok avgjørelse, mener kunnskapsministeren.

STØTTER AVGJØRELSEN:  
Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen sier det er helt rimelig å kreve at lærere og medstudenter kan se ansiktet til en student som deltar i undervisning. 
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
STØTTER AVGJØRELSEN: Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen sier det er helt rimelig å kreve at lærere og medstudenter kan se ansiktet til en student som deltar i undervisning. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Høgskolen i Oslo og Akershus har per i dag ingen klare regler for bruk av ansiktsdekkende hodeplagg. Nå reviderer de retningslinjene, som i praksis vil bety et forbud mot niqab ved enkelte studium.

Det var NRK som først meldte om saken.

- Retningslinjene vil bety at det ved noen helseutdanninger ikke vil være forenlig med heldekkende hodeplagg. Det er studier hvor det er mye trening på pasientkommunikasjon, og hvor det er høye krav til hygiene og sikkerhet, sier kommunikasjonsdirektør Anne Christel Johnsgaard til Dagbladet.

Sluttet på Høgskolen Hun understreker at det ikke blir innført et generelt forbud mot bruk av niqab.

- Det handler om at det må begrunnes. Man må se på hva slags undervisning som foregår og praksisen, og vurdere hver enkelt utdanning, sier Johnsgaard.

VG skrev i august om en bioingeniørstudent på Høgskolen i Oslo og Akershus som sluttet etter at hun fikk beskjed om at hun i enkelte studiesammenhenger var nødt til å ta av seg niqaben.

- Det har ikke vært tydelige retningslinjer på dette. Det har i stedet blitt behandlet som enkeltsaker. Vi ønsker å tydeliggjøre forventninger, så de er klar over kravene som stiller når de søker hos oss, sier Johnsgaard.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer