Forbyr poker på skolen

Flere norske skoler nedlegger forbud mot poker etter at elever sitter igjen med flere tusen i spillegjeld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Pengespill er ødeleggende for læringsmiljøet. Vi frykter at pengespill skal føre til gjeld, og at gjeld skal føre til vold. Derfor har vi forbudt pokerspill, sier rektor Erik Heir ved Nesodden videregående skole til Dagsavisen.

Flere andre skoler vil nå også innføre totalforbud, etter at også ungdomsskoleelever har pådratt seg spillegjeld i tusenkronerklassen, skriver avisen.

- Pokerspillingen tok av for fullt i fjor høst, med pokerspill i kantina i friminuttene, forteller Anders Grønstad Friisk og Emil Flakk, leder og nestleder av elevrådet ved Nesodden videregående skole til Dagsavisen.

De er begge glade for at skolen har innført forbud mot poker.

Stadig flere ungdom søker hjelp for spilleavhengighet. 27 skoleungdom ned i 15-årsalderen har i år søkt råd hos Hjelpelinjen for spilleavhengighet etter å ha spilt bort penger på poker og andre pengespill på Internett.

- Gjennomsnittsalderen på dem som ringer oss går ned. Pågangen fra de under 18 år økte med 34 prosent de siste halvåret av 2005, sier Thore Paulsen, leder for Hjelpelinjen, til Dagsavisen