Corona:

Forbyr raske sanger

I Seoul i Sør-Korea forbyr man nå raske sanger på gruppetreningstimer på treningssentrene for å stoppe smittespredningen.

SAKTE: Hastigheten på tredemøllene er begrenset til seks kilometer i timen. Foto: Heo Ran / Reuters / NTB
SAKTE: Hastigheten på tredemøllene er begrenset til seks kilometer i timen. Foto: Heo Ran / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Fullvaksinerte: 33.55% Første dose: 66.42%

Siden pandemiens start har over 170 000 mennesker blitt bekreftet smittet av coronaviruset.

På grunn av økende smitte de siste dagene, har myndighetene i den sørkoreanske hovedstaden nå strammet inn smittevernreglene.

Blant annet forbyr de nå raske sanger, altså sanger med over 120 slag per minutt (BPM), på gruppetreningstimer, skriver BBC.

Det innebærer at Journey-låta Don't Stop Believin' akkurat er innenfor regelverket, med sine 119 BPM, mens Cyndi Laupers Girls Just Want to Have Fun er for rask, med 121 BPM.

Hindrer svette-sprut

Formålet med regelen er å hindre at folk puster tungt eller spruter svette på hverandre, og dermed sprer coronasmitte.

Samtidig innfører de en fartsbegrensning på tredemøllene på seks kilometer i timen, av samme grunn, skriver BBC.

I tillegg kan innbyggerne i Seoul maksimalt være to timer på treningssenteret og må forlate det før 22.00. I tillegg kan man ikke bruke dusjene.

Delta-utbrudd

Landet er nå inne i sitt største coronautbrudd siden pandemien startet, med sju dager på rad med over 1000 smittetilfeller, skriver Reuters.

Bakgrunnen skal være et utbrudd med den svært smittsomme deltavarianten.

I tillegg går vaksinasjonsprosessen saktere nå, enn tidligere. Årsaken til det er at 1,85 millioner Moderna-doser ikke ble levert som planlagt.

På det meste satt landet 850 000 doser om dagen, mens de nå setter rundt 30 000 doser om dagen. Landet ligger likevel foran tidsplanen for vaksineringen.

SPEKULASJONER: Eksperter verden rundt stiller spørsmål om et mulig massivt coronautbrudd i Nord-Korea. Vis mer

Litt over 30 prosent av landets 52 millioner innbyggere har fått én dose, mens rundt 11 prosent er fullvaksinert.

- På grunn av kraftig etterspørsel, var 1,85 millioner Moderna-doser fullbooket, og de som ikke har reservert vaksinasjonstime kan gjøre dette fra 19. juli, skriver det koreanske smittevernbyrået KDCA i en uttalelse.

- Hvordan kontrollere spillelistene?

De nye reglene har skapt stor frustrasjon blant både politikere og de som eier treningssentre i byen.

- Å spille lystige sanger får medlemmene våre i bedre humør og skaper bedre stemning, men mitt største spørsmål er om det å spille klassisk musikk eller sanger av boybandet BTS har blitt bevist å ha noen effekt på smittespredningen, sier treningssenter-eier Kang Hyun-ku til Reuters.

- Mange bruker sine egne headset og andre enheter i disse dager, og hvordan kontrollerer du disse spillelistene, spør han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer