Nord-Korea

- Forbyr «skinny jeans» og hockeysveis

Kim Jong-un strammer grepet om innbyggernes utseende og livsstil, melder flere internasjonale medier.

STRAMMER GREPET: Nord-Koreas leder Kim Jong-un skal ha økt innsatsen mot det han omtaler som vestlige og kapitalistiske motetrender. Foto: Jonathan Ernst / Reuters / NTB
STRAMMER GREPET: Nord-Koreas leder Kim Jong-un skal ha økt innsatsen mot det han omtaler som vestlige og kapitalistiske motetrender. Foto: Jonathan Ernst / Reuters / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Nord-Koreas leder Kim Jong-un skal ifølge The Guardian ha forbudt «skinny jeans», hockeysveis og enkelte piercinger, som symboler på en kapitalistisk livsstil.

Ifølge avisa kommer forbudet etter at den statlige avisa Rodong Sinmum publiserte en artikkel der det uttrykkes bekymring over at unge nord-koreanere i økende grad omfavner vestlige motetrender.

- Historien lærer oss en viktig lekse: Et land kan bli sårbart, og til slutt kollapse, uavhengig av dets økonomiske forsvarsmakt, hvis vi ikke holder fast ved vår egen livsstil, heter det i artikkelen, ifølge det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap.

- Vi må være varsomme med selv det minste tegn til en kapitalistisk livsstil, og kjempe for å bli kvitt dette.

Nyheten er gjengitt i en rekke internasjonale medier, og baseres i hovedsak på rapporter fra sør-koreanske medier.

Faktasjekknettstedet Snopes, som har ettergått meldingene om forbudet, har ikke klart å finne noen offisiell uttalelse eller det spesifikke forbudet.

I august 2020 meldte Daily NK, en sør-koreansk avis som rapporterer om Nord-Korea, at myndighetene i den nord-koreanske regionen Sør-Pyongan hadde trappet opp innsatsen for å sikre at unge og studenter opprettholder «anstendige» hår- og klesvalg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer