New Zealand

Forbyr turister å svømme med delfiner

Myndighetene mener delfinene er svært utsatt for menneskelig aktivitet.

TUMLERE: Nå er det ikke lenger lov å svømme med denne delfinarten i New Zealand. Foto: Jurgen Christine Sohns/ Flpa/ Imagebroker/ Rex / NTB Scanpix.
TUMLERE: Nå er det ikke lenger lov å svømme med denne delfinarten i New Zealand. Foto: Jurgen Christine Sohns/ Flpa/ Imagebroker/ Rex / NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Turister får ikke lenger svømme med tumlere, en delfintype, etter at populasjonen har falt dramatisk de siste åra. Arten er nå utrydningstrua i Bay of Islands, New Zealand.

Ifølge det statlige departementet for bevaring (DOC), skyldes frafallet av tumlere menneskelig aktivitet.

De mener mennesker simpelthen «elsker dyra for mye», og at tung båttrafikk får delfinene til å bruke mer tid på å sosialisere med mennesker, og mindre tid til å «spise, sove og pleie sine små», skriver The Independent.

- En trussel

- Tumlere er spesielt utsatt for menneskelig påvirkning grunnet deres kystnatur. I New Zealand er hovedtrusselen mot arten mest sannsynlig den skadelige effekten av turisme, skriver DOC på sin nettside.

- Studier har vist at tilstedeværelsen av båter forstyrrer delfinenes normale oppførsel, og områder med mye båtaktivitet er alltid en trussel, fortsetter departementet.

En rapport fra 2016, utført på oppdrag fra DOC, viser at populasjonen av tumlere i Bay of Islands har falt fra over 250 individer til under 100 de siste 15 åra.

Reduserer tiden

Departementet har også redusert tiden turistgrupper får være sammen med tumlerne, fra 30 til bare 20 minutter av gangen. Turister må enten besøke delfinene på morgenen, eller kvelden. Dette er for å gi delfinene et tidsrom alene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer