Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ford kjøper Volvo

Den amerikanske bilprodusenten Ford Motor Co. vil i dag offentliggjøre at den kjøper bilvirksomheten til svenske Volvo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjøpesummen skal være mellom 6 og 7 milliarder dollar, mellom 42 og 50 milliarder kroner, sier kilder som kjenner avtalen.

Kjøpet vil styrke Fords synkende europeiske markedsandel og bringe Volvos mest populære merker under paraplyen til verdens nest største bilprodusent. I flere måneder har det gått rykter om at Ford har ført forhandlinger med bilprodusenter i Europa og Japan.

Volvos lastebilproduksjon, båtmotorer og annen virksomhet er ikke med i avtalen med Ford, opplyser kildene. Ford skal ha vunnet over andre budgivere som også var på jakt etter Volvo, blant dem italienske Fiat og tyske Volkswagen.

Fords talsmann John Spelich ville ikke kommentere et eventuelt kjøp av Volvo og begrunnet det med et prinsipp om ikke å diskutere spekulasjoner.

Tokyo-børsen stoppet handel med Volvo-aksjer på grunn av ryktene om et forestående Ford-kjøp.

Ford hadde et overskudd på 28 milliarder dollar, over 200 milliarder kroner, ved årsskiftet. Selskapet har vært under sterkt press for å bruke noen av pengene til å styrke verdien på aksjene.

Den forrige store sammenslutningen i bilbransjen skjedde i fjor da tyske Daimler-Benz gikk sammen med USAs tredje største selskap, Chrysler.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling