Ford overtar norsk el-bil

DETROIT (Dagbladet): Ford-konsernet engasjerer seg i den norske elektriske bilen Think. Dette kan bli innledningen på et stort norsk industrieventyr, med produksjon av norske elbiler flere steder i verden. Den norske bilen kan bli en verdensbil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Fakta: Think

- Gjør champagnen klar

Joe Nasser, styreformannen i Ford-konsernet, vil i morgen offentliggjøre Fords engasjement i den norske elbilen. At verdens nest største bilkonsern overtar en norsk elektrisk bil, viser at dette er noe de har tro på. Og at det er Fords styreformann som vil presentere samarbeidet, blir sett på som en stor sensasjon på den internasjonale bilutstillingen i Detroit.

Stor tro

Ingen i Ford vil i dag si noe om samarbeidets form, men Ford overtar ikke den norske elbilen for å legge den ned. De vil satse for fullt på bilen og teknologien, med tanke på global distribusjon.

Elbilen Think er utviklet av det norske firmaet Picvo med fabrikk på Aurskog og kontorer i Oslo. Bilen er klar for produksjon.

Planene var å starte produksjon av bilen på Aurskog i fjor, men konsernet hadde bare seks bestillinger - fem biler til Stavanger Energi og en til Dagbladet. Så gikk bedriften plutselig konkurs. Nå har de ansatte i Pivco, ledergruppen og investor Jan Otto Ringdal overtatt selskapet, og har forhandlet fram avtalen med Ford-konsernet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer