Ford revurderer Think-knusing

Ford-ledelsen i USA bekrefter at avgjørelsen om å skrote 350 el-biler skal revurderes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter en halv times møte med samferdselsminister Torild Skogsholm (V) onsdag sa visepresident Ingvar M. Sviggum i Ford Europe at Ford vil vurdere beslutningen om å vrake el-bilene på nytt.

Den endelige beslutningen vil bli tatt av Ford Motor Company i USA. I en pressemelding torsdag bekrefter den amerikanske Ford-ledelsen at saken nå er til diskusjon ved hovedkvarteret i Dearborn i Michigan.

- I lys av den store interessen fra den norske regjeringen og det norske markedet, har vi bestemt oss for å revurdere avgjørelsen vår om å håndtere disse bilene på en forsvarlig måte. Vi vil på ny se på hvordan vi kan fjerne hindre for å gjenbruke bilene i Norge, og vi er enige om å gi tilbakemelding til den norske samferdselsministeren om vår endelige avgjørelse i løpet av de nærmeste ukene, sier visepresident Timothy O'Brien i en pressemelding.

De over 350 el-bilene som nå står i USA, er fullt kjørbare. De er verdt mellom 90.000 og 130.000 kroner på bruktmarkedet. Samtidig står over 200 potensielle elbilkjøpere på venteliste i Norge.

(NTB)

<B>LOVNADER:</B> - Vi vil på ny se på hvordan vi kan fjerne hindre for å gjenbruke bilene i Norge, lover Ford Motor Company.