Førde Ap taler Støre midt imot med tvert nei til sjødeponi. Det ga historisk valgseier

- Har åpnet opp for nye velgermasser.

SLIPPER JUBELEN LØS: Leder Thor Erlend Mehammer (andre rad, rød skjorte, svart jakke) i Førde Arbeiderparti jubler sammen med sine partifeller etter et historisk godt valgresultat. Foto: Jostein Vedvik, Førde Ap
SLIPPER JUBELEN LØS: Leder Thor Erlend Mehammer (andre rad, rød skjorte, svart jakke) i Førde Arbeiderparti jubler sammen med sine partifeller etter et historisk godt valgresultat. Foto: Jostein Vedvik, Førde Ap Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Førde Arbeiderparti gjorde et historisk godt valg med 33,6 prosent av stemmene, og er nå det klart største partiet i Førde i Sogn og Fjordane. Dette er den største oppslutningen Førde Ap noensinne har hatt, med en framgang på 7,1 prosentpoeng.

Ap-leder i kommunen, Thor Erlend Mehammer, er ikke i tvil om at partiets tydelige motstand mot sjødeponi i Førdefjorden har hatt betydning for valgresultatet.

- Ifølge meningsmålinger er mellom 70 og 80 prosent av befolkningen i Førde imot planene om et sjødeponi i fjorden vår. Når vi sier så tydelig at vi er imot disse planene, så har vi en fot innenfor hos velgerne. Hadde vi ikke vært like tydelige, tror jeg velgerne ville ha straffet oss, sier Mehammer til Dagbladet.

- Ny velgermasse 17. april i år, på anbefaling fra Miljødirektoratet, ga regjeringen Nordic Mining tillatelse til å lage sjødeponi for gruveavfall i Førdefjorden.

Det er anslagsvis 250 millioner tonn rutilmalm i Engebøfjellet, en av verdens største forekomster. Gruveselskapet vil sprenge bort toppen av fjellet og gjøre det om til et steinbrudd. selskapet vil deponere 95-97 prosent av massene i fjorden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer