Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Førde begravet fredag

Fullsatt kirke tok farvel

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Einar Førde ble ved bisettelsen i Nordberg kirke fredag minnet som et varmt og omsorgsfullt menneske som ofte skjulte seg bak humor, ironi og skarpe formuleringer.

En fullsatt kirke, der statsminister Kjell Magne Bondevik, Arbeiderpartileder Jens Stoltenberg og politikere fra alle partier var blant gjestene, tok farvel med den tidligere statsråden, stortingsmannen, nestlederen i Ap og kringkastingssjefen.

Båren var pyntet med en krans med blomster i høstfarger fra familien. Blant de mange kransene var det også hilsener fra Stortinget, regjeringen og Arbeiderpartiet.

- I dag kan du ikke tøyse bort godordene som kommer fra familien. Vi står igjen med tomhet og savn, sa hans yngre søster Reidun Førde i sin minnetale.

Statsminister Bondevik og Stoltenberg la vekt på Førdes innsats som samfunnsbygger og ideolog, men også på motet og åpenheten han viste da han skjønte det gikk mot slutten.

- Førde hadde en retorikk som kunne skremme noen, men vi som fikk gleden av å lære ham å kjenne, vet at han var omsorgsfull, omtenksom og også opptatt av livets dype spørsmål, sa Bondevik. I fjor skrev han åpent om døden og at han led av kreft. Les saken

her

.

(NTB)

VENNER OG FAMILIE: Mange ønsket å ta farvel med Einar Førde.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media