Førde-drapet fortsatt like uløst etter tre uker

Søndag er det tre uker siden Anne Slåtten (22) ble drept i Førde. Politiet er fortsatt uten sikre spor etter drapsmannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lensmann Kjell Fonn i Førde sier til NTB at det fortsatt er en bredt anlagt etterforskning. Mellom 15 og 20 politifolk er i sving med å sjekke tips og avhøre vitner. I alt 285 vitner er avhørt, og det er kommet inn i overkant av 400 tips til politiet.

I tillegg arbeides det med såkalt elektroniske spor. Det er mobiltelefonsamtaler, videomateriale fra overvåkingskameraer og uttak i minibanker.

Dronningen

Førde har vært i fokus på grunn av denne spesielle drapssaken siden 6. juni. Torsdag kommer dronning Sonja til Førde for å åpne Folkemusikkfestivalen, men politiet satser på å fortsette drapsetterforskningen med uavkortet styrke samtidig som sikkerheten rundt dronningens besøk skal ivaretas.

- Vi er inne i en intensiv fase nå, og tilpasser kapasiteten til arbeidsmengden knyttet til drapssaken, sier Fonn. Han forbereder seg på en ny, hektisk uke.

Lensmannen har brukt mediene aktivt for å få kontakt med aktuelle vitner. En kvinne som var etterlyst som vitne har meldt seg. En syklist som ble observert nær åstedet har også meldt seg. Ingen av disse har tilført etterforskningen noe nytt.

Fortsatt er politiet interessert i å komme i kontakt med en etterlyst kvinne som ikke har meldt seg, samt to syklister som ble sett i Førde sentrum i 07-7,30-tiden. Alle er aktuelle vitner.

Overnattinger

Politiet har samlet inn en oversikt over alle som har overnattet på hotell, campingplasser og pensjonater i området den helga den unge sykepleierstudenten ble drept.

- Det dreier seg om rundt 900 besøkende, og vi tar nå kontakt med deres lokale politidistrikt for å få hjelp til å avhøre disse, sier Fonn, som innrømmer at det er et tidkrevende og omfattende arbeide.

Det er for det meste nordmenn det dreier seg om, men også utlendinger er med på disse listene, og det kan bli noe vanskeligere å få fatt i disse enn nordmennene.

Tipsene strømmer fortsatt på, og Fonn oppfordrer publikum til fortsatt å kontakte politiet hvis man har opplysninger i saken.

Ukjente bilførere

To bilførere som ble observert i Førde sentrum den aktuelle søndagsmorgenen er fortsatt etterlyst. Det gjelder en person som kjørte en mørk personbil østover Hafstadflata i Førde klokken 07,35 og en som kjørte en lyseblå bil nedover Halbrendslia og trolig forbi Esso-stasjonen i den sørlige delen av Førde sentrum i 07-07,30-tiden. Den lyseblå personbilen skal ha stanset for fotgjengere i et gangfelt på E39 ved avkjøringen til Askvoll. Dette skal ha vært en eldre personbil.

Det heteste tipset denne uka var det lokalavisen Firda i Førde som brakte. En vogntogsjåfør serverte nærmest løsningen på drapsgåten på et fat, men det viste seg ikke å være holdt i tipset i det hele tatt. Tre forskrekkede polakker på ferie i Sykkylven, som eide en blå Mercedes, ble hentet av politiet - men ble raskt sjekket ut av saken.

Geiranger-drapet

Det er også trukket paralleller mellom drapet på Anne Slåtten i Førde i 2004 og drapet på Trude Espås i Geiranger i august 1996.

Lensmann Jens-Arne Hessegjerde i Stranda og Norddal sier til NTB at det blir vanskelig å dra sammenligninger mellom de to sakene. Det er en likhet ved at offeret i begge tilfeller er en ung kvinne og at gjerningsmannen er ukjent. Ut over dette blir det vanskelig for meg å trekke sammenligninger, sier Hessegjerde.

En likhet til er det likevel: Begge sakene er uoppklarte. Politiet arbeider fortsatt med Espås-saken.

- Vi har 4000 dokumenter knyttet til denne drapssaken å forholde oss til. Det er et enormt materiale, sier lensmann Hessegjerde som har fulgt Espås-saken fra første dag.

(NTB)

BLE BARE 22: Anne Slåtten ble beskrevet som ei omsorgsfull og flink jente.
FULLSATT KIRKE: Mange ville minnes Anne Slåtten. Under begravelsen var kirka fullsatt.
HVA SKJEDDE: Politiet vet ikke hva som skjedde på denne veistrekningen den natta Anne Slåtten ble drept.