Førde-drapet fortsatt like uløst etter tre uker

Søndag er det tre uker siden Anne Slåtten (22) ble drept i Førde. Politiet er fortsatt uten sikre spor etter drapsmannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Lensmann Kjell Fonn i Førde sier til NTB at det fortsatt er en bredt anlagt etterforskning. Mellom 15 og 20 politifolk er i sving med å sjekke tips og avhøre vitner. I alt 285 vitner er avhørt, og det er kommet inn i overkant av 400 tips til politiet.

I tillegg arbeides det med såkalt elektroniske spor. Det er mobiltelefonsamtaler, videomateriale fra overvåkingskameraer og uttak i minibanker.

Dronningen

Førde har vært i fokus på grunn av denne spesielle drapssaken siden 6. juni. Torsdag kommer dronning Sonja til Førde for å åpne Folkemusikkfestivalen, men politiet satser på å fortsette drapsetterforskningen med uavkortet styrke samtidig som sikkerheten rundt dronningens besøk skal ivaretas.

- Vi er inne i en intensiv fase nå, og tilpasser kapasiteten til arbeidsmengden knyttet til drapssaken, sier Fonn. Han forbereder seg på en ny, hektisk uke.

Lensmannen har brukt mediene aktivt for å få kontakt med aktuelle vitner. En kvinne som var etterlyst som vitne har meldt seg. En syklist som ble observert nær åstedet har også meldt seg. Ingen av disse har tilført etterforskningen noe nytt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer