Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Førde fikk tvillinger

Julehelga i år ble svært så dramatisk for kringkastingssjef Einar Førde (53). To måneder for tidlig fødte kona Synnøve Nymo (34) tvillinger. De to pikene ligger nå i kuvøse på barneavdelingen ved Ullevål sykehus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barna er, i likhet med moren, i fin form. Og det var en svært kry barnefar Dagbladet i går hadde på tråden. Innimellom hektisk møtevirksomhet på Marienlyst tok Einar Førde seg tid til å melde fra om nedkomsten.

Han la ikke skjul på at fødselsdramaet hadde vært en stor påkjenning.

Veldig komplisert

- Jeg er selvfølgelig glad for å ha fått to så fine jenter, men jeg har vært svært bekymret. Det vil jeg ikke legge skjul på. Det har vært et veldig komplisert svangerskap, sier kringkastingssjef Einar Førde til Dagbladet.

På grunn av den tidlige fødselen ønsker barnefaren nå minst mulig oppmerksomhet rundt pikene og moren.

Ingen publisitet

NRK-sjefen giftet seg i 1995 med Synnøve Nymo, som arbeider som konsulent i Finansdepartementet. 4. juli ble de to gift i Roma. Bare de nærmeste vennene visste hva som var i gjære da kringkastingssjefen reiste på tre ukers ferie. Vielsen fant sted på den norske ambassaden.

I likhet med vielsen, ønsket Førde ikke noe publisitet rundt svangerskapet. Det var bare den nærmeste kretsen av venner som var kjent med at kringkastingssjefens 19 år yngre hustru var gravid. I julehelga ble NRK-sjefen far for tredje gang. Fra sitt første ekteskap har han to voksne barn, en sønn og en datter.