Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fordel Hillary

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kampen om nominasjonen i Det demokratiske partiet fortsetter for fullt mellom Hillary Clinton og Barack Obama etter de 22 valgene på supertirsdag. Resultatene gir nok å spinne på for begge leirer. Hvem som vant avhenger av hvem du snakker med. Men vår analyse faller ut til fordel for Hillary Clinton på grunn av hennes seier over Obama i California. USAs største delstat med et folketall på størrelse med Frankrike, er avgjørende for en demokratisk seier i presidentvalget i november.

Barack Obama og hans strateger satte inn sitt tyngste skyts for å stoppe Clinton i California. Obama dro dit sammen med støttespiller Ted

Kennedy og John F. Kennedys datter Caroline for

å fravriste Clinton hennes forsprang blant latinske velgere og solide partimedlemmer. Oprah Winfrey ble kjørt fram sammen med Caroline Kennedy, Michelle Obama og Maria Shriver som er gift med Arnold Schwarzenegger og som er delstatens førstedame, for å fravriste Clinton hennes forsprang blant kvinnelige velgere.

Den siste meningsmålingen tydet på at strategien hadde lykkes og at Obama hadde valgvinden i ryggen i delstaten. Det var feil. Clinton vant klart også blant de velgere som bestemte seg seint, etter at Kennedy og Oprah hadde anbefalt Obama. Sammensetningen av Clintons seiere gjør henne til den sterkeste kandidaten av de to i presidentvalget. Valgordningen i det republikanske partiet ga John McCain et klart forsprang i det republikanske

partiet på Mitt Romney og Mike Huckabee, men partiet er sterkt splittet.

Den største utfordringen for den endelige vinneren av nominasjonsvalgene i begge partier, blir å samle og forsone fløyer og tilhengere etter denne valgkampen. McCain var sjenerøs mot sine motstandere, og Clinton gratulerte Obama med hans framgang. På denne valgnatta var det «forsoneren» Obama som holdt den minst sjenerøse valgtalen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media