Regjeringsforhandlinger:

Fordeler statsråder denne uka

Etter det Dagbladet kjenner til vil Støre og Vedum fordele departement seg imellom før helgen. Politikere som går svanger med en statsråd i magen, bør ha telefonen lett tilgjengelig i helga.

FORSINKET: Trygve Slagsvold Vedum er sent ute til å forsette sonderingene om å danne regjering. Video: Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HURDAL (Dagbladet): Det er knyttet stor spenning til hvordan Jonas Gahr Støre og Trygve Slagsvold Vedum legger regjeringskabalen.

Støre og Vedum ventes å presentere sin nye mindretallsregjering neste uke, blir Dagbladet fortalt.

Spenningen rundt statsrådsvalget har økt etter Dagbladet avslørte det flere i Ap oppfatter som en drittpakke mot Anniken Huitfeldt (Ap). Målet med pakka skal angivelig være å hindre Huitfeldt i å bli utenriksminister.

Dagbladet kan nå fortelle at Støre og Vedum planlegger å fordele departement seg imellom før helgen. Kilder tett på prosessen forteller Dagbladet at fordelingen ennå ikke er begynt, men er nært forestående.

Flere personer som går svanger med en statsråd i magen hadde ikke hørt noe fra sine respektive partiledere, ble Dagbladet nylig fortalt.

Etter det Dagbladet forstår vil Ap kreve utenriksministeren, helse- og omsorgsministeren, arbeids- og sosialministeren, kulturministeren og justisministeren. For å nevne noe. Her er henholdsvis Anniken Huitfeldt, Ingvild Kjerkol, Hadia Tajik, Anette Trettebergstuen og Lene Vågslid «favoritter» til jobbene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.