Regjeringsforhandlinger:

Fordeler statsråder denne uka

Etter det Dagbladet kjenner til vil Støre og Vedum fordele departement seg imellom før helgen. Politikere som går svanger med en statsråd i magen, bør ha telefonen lett tilgjengelig i helga.

FORSINKET: Trygve Slagsvold Vedum er sent ute til å forsette sonderingene om å danne regjering. Video: Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

HURDAL (Dagbladet): Det er knyttet stor spenning til hvordan Jonas Gahr Støre og Trygve Slagsvold Vedum legger regjeringskabalen.

Støre og Vedum ventes å presentere sin nye mindretallsregjering neste uke, blir Dagbladet fortalt.

Spenningen rundt statsrådsvalget har økt etter Dagbladet avslørte det flere i Ap oppfatter som en drittpakke mot Anniken Huitfeldt (Ap). Målet med pakka skal angivelig være å hindre Huitfeldt i å bli utenriksminister.

Dagbladet kan nå fortelle at Støre og Vedum planlegger å fordele departement seg imellom før helgen. Kilder tett på prosessen forteller Dagbladet at fordelingen ennå ikke er begynt, men er nært forestående.

Flere personer som går svanger med en statsråd i magen hadde ikke hørt noe fra sine respektive partiledere, ble Dagbladet nylig fortalt.

Etter det Dagbladet forstår vil Ap kreve utenriksministeren, helse- og omsorgsministeren, arbeids- og sosialministeren, kulturministeren og justisministeren. For å nevne noe. Her er henholdsvis Anniken Huitfeldt, Ingvild Kjerkol, Hadia Tajik, Anette Trettebergstuen og Lene Vågslid «favoritter» til jobbene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer