Regjeringsforhandlinger:

Fordeler statsråder denne uka

Etter det Dagbladet kjenner til vil Støre og Vedum fordele departement seg imellom før helgen. Politikere som går svanger med en statsråd i magen, bør ha telefonen lett tilgjengelig i helga.

FORSINKET: Trygve Slagsvold Vedum er sent ute til å forsette sonderingene om å danne regjering. Video: Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

HURDAL (Dagbladet): Det er knyttet stor spenning til hvordan Jonas Gahr Støre og Trygve Slagsvold Vedum legger regjeringskabalen.

Støre og Vedum ventes å presentere sin nye mindretallsregjering neste uke, blir Dagbladet fortalt.

Spenningen rundt statsrådsvalget har økt etter Dagbladet avslørte det flere i Ap oppfatter som en drittpakke mot Anniken Huitfeldt (Ap). Målet med pakka skal angivelig være å hindre Huitfeldt i å bli utenriksminister.

Dagbladet kan nå fortelle at Støre og Vedum planlegger å fordele departement seg imellom før helgen. Kilder tett på prosessen forteller Dagbladet at fordelingen ennå ikke er begynt, men er nært forestående.

Flere personer som går svanger med en statsråd i magen hadde ikke hørt noe fra sine respektive partiledere, ble Dagbladet nylig fortalt.

Etter det Dagbladet forstår vil Ap kreve utenriksministeren, helse- og omsorgsministeren, arbeids- og sosialministeren, kulturministeren og justisministeren. For å nevne noe. Her er henholdsvis Anniken Huitfeldt, Ingvild Kjerkol, Hadia Tajik, Anette Trettebergstuen og Lene Vågslid «favoritter» til jobbene.

Vedum tar neppe toppjobben

Vedum og Senterpartiet vil trolig få finansministeren, men det er ventet at partileder Vedum ikke tar denne prestisjetunge jobben selv. I så fall gjør han det motsatte av Frp, som valgte å sette daværende partileder Siv Jensen i finansdepartementet.

Marit Arnstad (Sp) er ventet å bli landets nye finansminister.

Sp vil trolig også få forsvarsministeren, hvor nestleder Ola Borten Moe er en het kandidat. Trygve Slagsvold Vedum spås rollen som ny kommunalminister, mens Geir Pollestad (Sp) ventes å tilbys enten rollen som næringsminister eller landbruksminister, etter det Dagbladet erfarer.

Firerkrav

Jonas Gahr Støre utelukker ikke at regjeringsforhandlingene kan ferdigstilles allerede denne uka, men Ap-lederen regner med å bruke mer tid.

Få konkrete nyheter har lekket ut fra forhandlingene ved Hurdalssjøen hotell. Men tirsdag formiddag har Ap og Sp blitt enige om å droppe kravet om at studenter må ha minst karakteren fire i matematikk for å komme inn på lærerutdanningen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer