Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

- Fordi de statistisk sett lever lenger får kvinner lavere pensjonsutbetaling enn menn

LO krever slutt på pensjonsdiskrimineringen, og «likepensjon» blir årets kampsak.

LIKEPENSJON: Leder i Handel og Kontor, Trine Lise Sundnes, mener det er på tide at kvinner i privat sektor får like gode pensjonsordninger som menn. Derfor er likpensjon et hovedkrav i årets lønnsoppgjør. Foto: NED ALLEY / NTB SCANPIX
LIKEPENSJON: Leder i Handel og Kontor, Trine Lise Sundnes, mener det er på tide at kvinner i privat sektor får like gode pensjonsordninger som menn. Derfor er likpensjon et hovedkrav i årets lønnsoppgjør. Foto: NED ALLEY / NTB SCANPIX Vis mer

(Dagbladet): LO-leder Gerd Kristiansen gjør det klart at LO vil slåss, om nødvendig med streik, for å sikre at tjenestepensjonene blir en del av tariffavtalene.

- Vi har en urimelighet vi er nødt til å ta tak i. I dagens system med bedriftsansvar for pensjonene vil høyere levealder for kvinner enten bety høyere pensjonspremier eller lavere pensjonsdekning enn for menn.

- LO har beriket språket tidligere, blant annet med solidaritetsalternativet. Hjelp oss og bidra til at «likepensjon» blir årets nyord, sa LO-leder Gerd Kristiansen til LOs representantskap i går.

LO mener at kjønnsnøytralitet og likebehandling kan bare sikres gjennom brede pensjonsordninger som kan utlikne kjønnsforskjeller på tvers av bedrifter.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?