- Fordømmer angrepet mot FN på det sterkeste

Raymond Johansen mener liv kan gå tapt når nødhjelpsforsyningene stoppes.

I BRANN: FN-arbeidere og palestinske brannfolk arbeider med å slukke brannen i UNRWA-hovedkvarteret, og redde sekker med mat som ble oppbevart i en lagerbygning. Foto: HATEM MOUSSA/AP/SCANPIX
I BRANN: FN-arbeidere og palestinske brannfolk arbeider med å slukke brannen i UNRWA-hovedkvarteret, og redde sekker med mat som ble oppbevart i en lagerbygning. Foto: HATEM MOUSSA/AP/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Granatene som traff et FN-kontor i dag, har satt deler av lagrene til UNRWA, FNs organisasjon for palestinske flyktninger, i brann. Brannen skal være ute av kontroll, og tre personer ble skadet i angrepet.

I dag ble UNRWAs kontor truffet av granater  i de harde gatekampene som har rast i Gaza by.

- Vi fordømmer disse handlingene på det sterkeste. Vi vet at mange personer har søkt tilflukt i dette bygget, og at det er hovedlager for nødhjelpsutstyr. Under folkeretten har Israel et forpliktelse til å beskytte FN-bygninger. Dette viser hvor nødvendig det er å få på plass en våpenhvile nå, sier statssekretær Raymond Johansen i Utenriksdepartementet til Dagbladet.no.

Stanset nødhjelpIfølge UNRWA-talsman Chris Gunness brenner det fremdeles i et av byggene der det oppbevares flere hundre tusen tonn mat som skulle deles ut som nødhjelp på Gazastripen i dag, melder Sky News.

- Vi har bestemt oss for å stanse alle våre operasjoner, sier en annen UNRWA-talsmann, Adnan Abu Hasna, til AFP.

Organsisasjonens lastebiler ikke har kunnet forlate området rundt hovedkvarteret i dag, sier UNRWA-talsmannen Johan Eriksson til det svenske nyhetsbyrået TT.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer