Fordømmer brudd på menneskerettighetene i Tyrkia

LO protesterer i brev til Erdogan.

PROTEST: LO skriver brev til Tyrkias statsminister Recep Tayyp Erdogan og protesterer på menneskerettighetsbruddene i de siste ukene.Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
PROTEST: LO skriver brev til Tyrkias statsminister Recep Tayyp Erdogan og protesterer på menneskerettighetsbruddene i de siste ukene.Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): LO er bekymret over situasjonen i Tyrkia og protesterer i et brev til Tyrkias statsminister Erdogan.
- Vi følger utviklingen i Tyrkia med økende vantro, skriver LO-leder Gerd Kristiansen i et brev til den tyrkiske statsministeren.
I brevet tar man opp en rekke brudd på menneskerettighetene som Tyrkiske myndigheter holdes ansvarlige for. Blant annet brukes terrorlovgivning for å hindre fagbevegelsen i å utøve sine demokratiske rettigheter.

Knebler opposisjonen - LO skriver for å protestere mot åpenbare brudd på menneskerettigheter og faglige rettigheter i ditt land. Den internasjonale fagbevegelsen, inkludert norsk LO, har sett den alvorlige situasjonen i ditt land med økende vantro, skriver Kristiansen. Hun er sterkt bekymret for tyrkiske kolleger.
- Deltakelse i fagforeningsarbeid kan ikke under noen omstendigheter kalles for terrorisme eller støtte til terrorisme, som ser ut til å være myndighetenes strategi for å undertrykke fagbevegelsen og derigjennom å kneble hele opposisjonen, heter det i brevet fra LO.

Stopp forfølgelsen - Vi vil sterkt oppfordre regjeringen til å revidere denne strategien og tillate demokratisk opposisjon, uten fare for trakassering og forfølgelse, sier LO.
 Les hele brevet fra LO til den tyrkiske statsministeren