Iran

Fordømmer henrettelser: - Stans umiddelbart

Iranske myndigheter henrettet lørdag morgen to mannlige demonstranter.

2022: Sendt rett fra kamera. Foto:  Bjørn Langsem / Dagbladet
2022: Sendt rett fra kamera. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norske myndigheter fordømmer på det sterkeste henrettelsen av de iranske demonstrantene Mohammad Mehdi Karami og Mohammad Hosseini.

- Vi ber iranske myndigheter om å svare på protestene med betydningsfulle reformer, og å umiddelbart stanse alle henrettelser, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt i en pressemelding.

UTFORDRINGER: Søndag 4. desember kom nyheten om at Irans moralpoliti nedlegges, ifølge landets riksadvokat. Video: Twitter / Dagbladet TV. Foto: NTB. Reporter: Magnus Paus Vis mer

Iran har lørdag morgen henrettet to menn for å ha drept et medlem av Irans paramilitære styrke Basij under en demonstrasjoner. Dette melder nyhetsbyrået AFP på Twitter.

Iran har siden midten av september vært preget av demonstrasjoner etter at en kvinnen døde i moralpolitiets varetekt.

De to nye hengningene dobler antall henrettelser etter de landsomnfattende protestene til fire. I desember ble nemlig to menn henrettet etter at de ble funnet skyldige i vold mot politiet.

Det var i desember en iransk domstol dømte Mohammad Mehdi Karami og Seyyed Mohammad Hosseini til døden etter at de skal ha drept et medlem av landets sikkerhetsstyrker.

22 år gamle Mahsa Amini døde i september i moralpolitiets varetekt. Ifølge familien skal hun ha blitt torturert til døde etter angivelig å ha båret hijaben på en «upassende» måte.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer