Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fordømmer homofile

- Homofili er et avvik og en trussel mot samfunnet, mener Vatikanet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pavestolen oppfordrer katolske politikere til å motarbeide legalisering av homofile partnerskap, som er blitt stadig vanligere i Europa og Nord-Amerika.

Ekteskap mellom mennesker av samme kjønn er et avvik og en trussel mot samfunnet, heter det i dokumentet, som er godkjent av pave Johannes Paul II.

«Ekteskapet eksisterer kun mellom mann og kvinne. Ekteskapet er hellig, mens homofile handlinger er i strid med naturlig moralsk lov,» heter det videre i erklæringen, som vekker raseri blant homofile aktivister over hele Europa.

Dokumentet fordømmer også at homofile par adopterer barn. Ifølge det 12 sider lange dokumenter er slike adopsjoner skadelige for disse barna.

Dokumentet er undertegnet av kardinal Joseph Ratzinger, som er den katolske kirkens fremste vokter av kirkens doktrine. Han legger det moralske ansvaret for å motarbeide legalisering av partnerskap på skuldrene til katolske politikere.

Rundt 15 demonstranter samlet seg på Petersplassen i en times tid torsdag med et banner med påskriften «Nei til Vatikanet, nei til Taliban».

FORDØMMER: Vatikanet fordømmer homofile ekteskap.